Welkom bij Voedselbank Westerkwartier

Voedselpakket aanvragen

Voedselbank westerkwartier biedt noodhulp aan mensen die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien. Om in aanmerking te komen voor hulp van de voedselbank moet je financieel echt niet rond kunnen komen. Maar er is meer waar je aan moet voldoen om wekelijks een pakket met levensmiddelen te krijgen. Zo moet je een vaste woon- of verblijfplaats hebben in de gemeente Westerkwartier.

Hoe werkt de voedselbank? Steffie legt het uit

Wil je weten of jij gebruik mag maken van de Voedselbank? Vul het aanvraagformulier in.
Wil je eerst meer weten of kom je er niet helemaal uit? Je kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen via de contactpagina.

Voedselbank Westerkwartier

Doelstellingen Voedselbank Westerkwartier heeft als hoofddoelstellingen: • mensen welke onder een bepaald bestaansminimum leven periodiek van een evenwichtig voedselpakket voorzien • voedsel verzamelen en uitdelen, verspilling tegen gaan • bewustheid in de gemeenten vergroten door informatie te geven over de problemen bij armoede • belang hechten en aandacht geven aan gemeenschapszin, deskundigheid, betrokkenheid van vrijwilligers De doelstellingen en richtlijnen opgesteld door de landelijke voedselbank Nederland zijn hierbij leidend. Nevendoelen zijn: • een ontmoetingsplaats creëren voor klanten • op vraag van klanten zorg dragen voor doorverwijzen • structureel en incidenteel activiteiten organiseren ter ondersteuning van klanten • speciale aandacht geven aan kinderen en jongeren.
Voedselbank Westerkwartier
Voedselbank Westerkwartier4 weken geleden
Donderdag 18 mei Hemelvaartsdag is er geen uitgifte van pakketten.
De uitgifte is 1 dag eerder, op woensdag 17 mei, zelfde tijdstip.
Voedselbank Westerkwartier
Voedselbank Westerkwartier2 maanden geleden
GEWELDIG!

prachtige dorpsinzameling van Aduard en Den Ham heeft afgelopen zaterdagmiddag 19 kratten met producten opgeleverd.
Tevens veel Poiesz boekjes en zegels en Douwe Egberts punten.
Voedselbank Westerkwartier
Voedselbank Westerkwartier3 maanden geleden
Vanmiddag tijdens de 35e Leekster Lente Loop mocht onze voorzitter Jan een cheque van € 1.750,- in ontvangst nemen voor de Voedselbank Westerkwartier, die deze maand 10 jaar bestaat🍀