Welkom bij Voedselbank Westerkwartier

Voedselbank westerkwartier biedt noodhulp aan mensen die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien. Om in aanmerking te komen voor hulp van de voedselbank moet je financieel echt niet rond kunnen komen. Maar er is meer waar je aan moet voldoen om wekelijks een pakket met levensmiddelen te krijgen. Zo moet je een vaste woon- of verblijfplaats hebben in de gemeente Westerkwartier.

Hoe werkt de voedselbank? Steffie legt het uit

Wil je weten of jij gebruik mag maken van de Voedselbank? Vul het aanvraagformulier in.
Wil je eerst meer weten of kom je er niet helemaal uit? Je kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen via de contactpagina.

Voedselbank Westerkwartier

Doelstellingen Voedselbank Westerkwartier heeft als hoofddoelstellingen: • mensen welke onder een bepaald bestaansminimum leven periodiek van een evenwichtig voedselpakket voorzien • voedsel verzamelen en uitdelen, verspilling tegen gaan • bewustheid in de gemeenten vergroten door informatie te geven over de problemen bij armoede • belang hechten en aandacht geven aan gemeenschapszin, deskundigheid, betrokkenheid van vrijwilligers De doelstellingen en richtlijnen opgesteld door de landelijke voedselbank Nederland zijn hierbij leidend. Nevendoelen zijn: • een ontmoetingsplaats creëren voor klanten • op vraag van klanten zorg dragen voor doorverwijzen • structureel en incidenteel activiteiten organiseren ter ondersteuning van klanten • speciale aandacht geven aan kinderen en jongeren.
Voedselbank Westerkwartier
Voedselbank Westerkwartier3 weken geleden
Presentatie van het Kookkunsten kookboek door de vice voorzitter bij PvdA/GroenLinks
Voedselbank Westerkwartier
Voedselbank Westerkwartier1 maand geleden
Eindelijk was het zover...de presentatie van het kinderkookboek, een initiatief vanuit Voedselbank Westerkwartier, gesteund door vele organisaties.
Voedselbank Westerkwartier
Voedselbank Westerkwartier1 maand geleden
Vanmiddag is de officiële presentatie van het kinderkookboek. Dit kookboek is ontstaan uit de workshops KOOKKUNSTEN, die afgelopen winter gehouden zijn bij Voedselbank Westerkwartier . Een prachtig project voor en door kinderen!
Vanmorgen werden de dozen vol kinderkookboeken bezorgd door drukkerij Printbizz.
Voedselbank Westerkwartier
Voedselbank Westerkwartier1 maand geleden
Aduard, dank je wel! Weer een fantastische actie met een geweldige opbrengst!!

Afgelopen zaterdag is er in Aduard een dorpsinzameling gehouden voor de voedselbank.
Aduard organiseert drie keer per jaar zo'n inzameling op een locatie in het dorp.
Afgelopen zaterdag was de opbrengst:

Bijna 25 kratten

54.245 punten aan Douwe Egberts zegels, liefst 90 pakken aan koffie [ per 600 punten ontvangt de voedselbank een pak koffie a 250 gram ]

6 volle boekjes Poiesz zegels
En nog contant geld voor kosten die de voedselbank maakt.

In september wordt de volgende inzameling gehouden