Welkom bij Voedselbank Westerkwartier

Voedselpakket aanvragen

Voedselbank westerkwartier biedt noodhulp aan mensen die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien. Om in aanmerking te komen voor hulp van de voedselbank moet je financieel echt niet rond kunnen komen. Maar er is meer waar je aan moet voldoen om wekelijks een pakket met levensmiddelen te krijgen. Zo moet je een vaste woon- of verblijfplaats hebben in de gemeente Westerkwartier.

Hoe werkt de voedselbank? Steffie legt het uit

Wil je weten of jij gebruik mag maken van de Voedselbank? Vul het aanvraagformulier in.
Wil je eerst meer weten of kom je er niet helemaal uit? Je kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen via de contactpagina.

Voedselbank Westerkwartier

Doelstellingen Voedselbank Westerkwartier heeft als hoofddoelstellingen: • mensen welke onder een bepaald bestaansminimum leven periodiek van een evenwichtig voedselpakket voorzien • voedsel verzamelen en uitdelen, verspilling tegen gaan • bewustheid in de gemeenten vergroten door informatie te geven over de problemen bij armoede • belang hechten en aandacht geven aan gemeenschapszin, deskundigheid, betrokkenheid van vrijwilligers De doelstellingen en richtlijnen opgesteld door de landelijke voedselbank Nederland zijn hierbij leidend. Nevendoelen zijn: • een ontmoetingsplaats creëren voor klanten • op vraag van klanten zorg dragen voor doorverwijzen • structureel en incidenteel activiteiten organiseren ter ondersteuning van klanten • speciale aandacht geven aan kinderen en jongeren.
Voedselbank Westerkwartier
Voedselbank Westerkwartier1 maand geleden
Werk in uitvoering!

Ons depot in Grootegast wordt verbouwd en aangepast.
Dat houdt in dat eerst alles leeg moet voordat er kan worden geklust.....en na de verbouwing moet alles weer worden ingericht. Maar ook hier hanteren onze vrijwilligers" vele handen maken licht werk" en samen pakken ze deze klus op.

Doordat het depot leeg moet, en niet toegankelijk is, wordt de uitgifte van de pakketten de komende weken aangepast:

Donderdag 9 november krijgen de klanten een dubbel pakket.

Donderdag 16 november IS ER GEEN UITGIFTE!!!

Donderdag 23 november krijgt men een " aangepast" pakket.

Donderdag 30 november is de uitgifte weer normaal.

DIT GELDT VOOR ALLE 4 UITGIFTEPUNTEN!!
Voedselbank Westerkwartier
Voedselbank Westerkwartier1 maand geleden
GROOTEGAST - Afgelopen zaterdagmiddag was het van 14.00 tot 17.00 uur een waar feestje in het gebouw van de Voedselbank Westerkwartier in Grootegast.
Voedselbank Westerkwartier
Voedselbank Westerkwartier1 maand geleden
Bij voedselbank Westerkwartier zijn vele vrijwilligers werkzaam, die er samen voor zorgen dat er wekelijks een gevarieerd pakket klaar staat.
Rondom voedsel bestaan er heel veel regels. Om goed op de hoogte te blijven worden er trainingen gegeven.
Vanmiddag was er een training Voedselveilig voor onze depot medewerkers, chauffeurs en gastdames.
Voedselbank Westerkwartier
Voedselbank Westerkwartier2 maanden geleden
Wat een leuke spontane actie !
Matthijs Beute heeft op zijn school, CBS REHOBOTH in Oldekerk, zelf een actie georganiseerd voor de voedselbank. Er zijn statiegeld flessen ingezameld en de opbrengst daarvan bracht hij gisteren op het depot van de voedselbank. Na de overhandiging hebben Matthijs en zijn moeder nog een korte rondleiding gekregen door het depot. Nu kon hij zelf ook zien, hoe de pakketten voor de klanten worden klaargemaakt. Nogmaals heel hartelijk dank Matthijs !